update:
25 sept 2004

11 t/m 15 september

copyright ©  de Weille

Zaterdag 11 september
Vandaag zijn de paarden vanaf Munster naar Athene gevlogen. Pegasus heeft zich zeer netjes gedragen. hij was een echt voorbeeld paard. Heel rustig de container in. Hij is ook goed aangekomen. Nog even wennen in zijn nieuwe stal. Het blijkt erg groot te zijn. Ook de spullen die over de weg vervoerd zijn, zijn vandaag aangekomen. Alles mooi op tijd. Vandaag was ik thuis. Vanmorgen nog gewerkt. Even wat achterstand weggewerkt. ‘s Middags kwam Annemarie de Rijk mij nog even succes wensen. Om 13:00 begon de pramenrace. Altijd een mooi spektakel. 130 vrolijke pramen zo voor het huis langs. Vandaag hebben we ook Romy haar verjaardag gevierd. Ze is pas 17 september jarig maar dan zijn we in Athene. Ze is erg verwend.

Zondag 12 september
We moesten om 7:00 op Schiphol zijn. Het was erg druk. Het grootste deel van de Paralympische ploeg vertrok vandaag naar Athene. Veel media aandacht. 8 camera ploegen aanwezig en alle belangrijke kranten. NOS, SBS hart van Nederland. Veel foto’s gemaakt. Dus wie weet waar je dat allemaal tegen komen.
De reis ging goed. We hadden veel rolstoelen, dus instappen duurde even. Bij aankomst een mooi gezicht. Meer dan 100 oranje koffers en tassen. In de bus naar het Olympisch dorp. Ging best snel. Daar accrediteren. Super snel. Bij onze appartementen duurde het even langer. Paardrijden was als laatste aan de beurt. Nog wat problemen met de accerditatie van Janneke. Zij is als laatste nog voor Sanne in plaats gekomen. Na lang wachten allemal geregeld en Janneke is naar de paarden toe gegaan.
We hebben een mooi appartement. 4 kamers. We hebben 1 gast. De fisio van de Basketbal. Verder alleen mensen van paardrijden. Ik slaap met Gert op de kamer. We hebben twee badkamers!
We zijn voor het eerst in de eetzaal geweest. Een enorme tent, waar we op verschillende punten eten kunnen halen. Erg groot allemaal. Er is zelfs een MC Donalds in de tent. Lekker gegeten.
Meteen op zoek gegaan naar een computer. Gevonden, ongeveer 50 computers in een hok. Hoop dat we zo mooi kunnen mailen.
Morgen gaan we naar de paarden. Volgens Hanneke zijn ze goed fit. Ben erg benieuwd.
Vanavond maar eens uitzoeken wat hier allemaal te doen is. Morgen meer nieuws.

Maandag 13 september
Vanmorgen om 7.30 opgestaan. Dat is voor mij uitslapen. Eerste ontbijt in de grote eet tent. We hadden nog wat moeite om de juiste spullen te vinden. Er wordt zelfs om dit tijdstip al zeer veel warm eten gesterveerd. Zelfs de mac Donald is al open. Ik heb het vanmorgen moeten doen met droog geroosterd brood met wat fruit. Was voor mij genoeg.
We zijn om 8.45 met de bus naar het equesterian centrum gegaan. We hadden wat spits. Het is ongeveer 45 km van het paralympisch dorp. Het duurde ongeveer 50 minuten. De eerste indruk is erg positief. Het ziet er allemaal erg mooi uit. We hebben genoeg stallen tot onze beschikking. 3 voor de paarden, en 3 voor onze spullen. Ruimte zat. Pegasus stond al lekker op me te wachten. Leuke blijk van herkenning. Ik mocht als eerste trainen. Ging erg goed. Pegasus was lekker met mij bezig, en we hadden lekkere momenten van ontspanning. Hanneke was erg tevreden. We hebben ongeveer 40 minuten getraind. Dat was voor vandaag genoeg. Sjerstin heeft ook lekker gereden, Gert was wat minder enthosiast. Grooms vinden ook aardig hun draai. De organisatie wil graag dat wij terug reizen naar het Paralympisch dorp om daar te lunchen. Wij denken daar anders over. We proberen lunch op het centrum te regelen. Vanaf morgen gaat dat waarschijnlijk lukken.
 Vandaag is officieel bekend geworden dat ik straks met de openingsceremonie de vlag mag dragen. Ik vind het echt een eer. Als boegbeeld van de nederlandse ploeg. De eer komt mij toe denk ik door de prestaties op de vorige 4 spelen. Erg leuk!
Mathilde Dusol kwam vanmorgen al foto' s maken, en een journalist van het  ANP gesproken. Dat komen jullie vast wel weer ergens tegen. Goed kijken overal.
Het paralympisch dorp nog niet echt verkend. Gisteren alles uit gepakt, vandaag getraind, en daarna meteen het dagboek bij werken. Straks maar eens beter op onderzoek uit.
De sfeer is erg goed binnen het paarden team. Vandaag veel buitenlandse collega' s weer gezien. Iedereen is erg te spreken.
 Vandaag ook gesproken met Peter Gourbitch uit Moscou. Volgend jaar hebben zij daar een EK voor valide ruiters. Hij wil er graag iets intergreren met gehandicapten sport. Ik kreeg een persoonlijke uitnodiging. Niet gek he?
Eerst maar eens met Gerda overleggen of we hier iets mee kunnen/willen gaan doen. Een zorg voor na Athene.

Dinsdag 14 september
Hallo allemaal,
Vandaag de tweede normale dag. Vanmorgen iets eerder op gestaan. We wilde met de bus van 8.30. Dat lukte. Ik mocht weer als eerste rijden. We hebben een andere ring uitgezocht, om ook Pegasus daar aan te laten wennen. Training ging erg goed. Ik ben daar erg tevreden over. Vandaag ongeveer 50 minuten gereden. Hanneke was ook tevreden. Gert was vandaag ook beter te spreken over zijn rijden. Sjerstin ging ook goed. Paarden staan er lekker bij. nog geen terugval kunnen merken.
Pegasus is op de weegschaal geweest vandaag. Vorige week in Warendorf woog hij 685 kg. Vandaag was hij 676 kg. Dat gaat goed. Hij had net gepoept, en in Warendorf had hij veel appels gegeten. Andere weegschaal, je kent het wel. Niets dus om zorgen over te maken.
We zouden op tijd terug gaan, voor de welkos ceremonie in het paralympisch dorp. We wilde de bus van 1.30 nemen. Wij daar al om 1.20. Geen bus. Wij wachten, kwam de volgende bus pas om 2.30. Lekker hoor! Nek verbrand! Verder wel lekker bij gekleurd.
Om 16.15 allen in het nette pak bij het kantoor. We hadden echt aanzien in onze officiele kleding. Bij de ceremonie was vervolgens denk ik 70% van de ploeg aanwezig. Niet slecht. Na de plechtigheid met de Griekse ambasadeur voor Nederland gesproken. Erg aardige man. Hij was erg geinterresseerd. Ook zijn collega van het consulaat> gaf veel blijk van waardering. Misschien komen ze kijken bij te Torch relay. Morgen avond daar een bijeenkomst over in de city hal. Maar eens zien hoe we daar terecht komen.
Als het goed is, dan is vandaag Vera Zegwaard aan gekomen. Pegasus staat bij Vera op stal. Zij help ook vaak met het rijden thuis. Vera komt speciaal 14 dagen naar Athene, om mij te helpen bij het loswerken van Pegasus. In Grade I en II mag er iemand per dag 20 minuten het paard los werken. Vera gaat mij daar mee helpen. Super tof!
Morgen wordt onze eerste gesamelijke training. Ik ben erg benieuwd.
Gisteren het dorp verder verkend. We hebben nog een tweede internet cafe gevonden. De onze gaat om 21.00 dicht. De andere is 24 uur open. Dat is handig.
Vannavond gaan we eens wat verder op zoek. Er blijkt een cafe/dancing te zijn verder op. Gaan we maar eens kijken.
Ik heb gisteren een griekse simkaart in mijn telefoon gedaan. Ging erg makkelijk met het bellen vanuit nederland. Probeer zo mijn telefoonrekening te beperken.
Bij verzoek zal ik overwegen het telefoonnummer te verstrekken.
Tot zo ver weer een nieuwe dag uit het dagboek van Joop Stokkel

Woensdag 15 september
Gisteren contact gehad met Vera Zegwaard. Was aangekomen, en had haar appartement gevonden. Vera bleek allen haar acreditatiepas niet geactiveerd te hebben. We hebben afgesproken dat zij 15 september terug gaat naar het vliegveld om daar haar pas te activeren. Vandaag eigenlijk net zo' n dag als gisteren. Vanmorgen 8.30 met de bus. In de bus al contact met Vera. De pas kan niet op het vliegveld geactiveerd worden. Ze moet er voor Athene in. Gelukkig heeft ze een auto gehuurd. Activeren verloopt soepel. Om 11.00 is Vera bij het centrum. Dan nog het terein op. Dat valt niet mee. Grootste probleem is de auto. Die moet 3 km verderop geparkeerd worden. Toch maar gedaan. Snel even rijden, want om 13.00 sluiten de ringen. Om 12.15 Vera op het paard. Gaat best goed. Pegasus heeft duidelijk even wat moeite met de omschakeling, maar ik heb er later weer profijt van. Na 20 minuten neem ik hem over, en ik heb nog 20 minuten over. Loopt allemaal lekker.
Na de training vertrekt Vera weer naar haar appartement. Ze blijkt het daar prima naar haar zin te hebben. Echt ontspannen bij het zwembad. (Dat heeft Sjef Jansen goed voor haar geregeld!)
In de middag zelf lekker ontspannen. Ik begin wat last van mijn schouder te krijgen. De heuvels hier eisen hun tol. Wordt al door 2 fhysio' s behandeld. Dus een rustige middag is daar ook goed voor.
Vannavond moest ik voor een voorlichting naar de city hall voor de torch relay. We hadden via het kantoor hier vervoer geregeld. Dat bleek niet helemaal te lopen. We moesten om 20.30 er zijn, en om 20.20 waren we nog niet vertrokken. De reis was ongeveer 45 minuten. Dat had dus geen zin. Slecht georganiseerd door de grieken. Waarschijnlijk gaat mijn deel dus morgen niet door. Jammer!
We worden nu langzaam het internet cafe uit gegooid. Ze gaan sluiten. Morgen weer een nieuwe dag.
p.s. Ik moet op 18 september bij BNN verschijnen. Dat wordt waarschijnlijk life uitgezonden. Kijken dus.
Tot morgen.

Dagboek 3 t/m 10 september 11 t/m 15 september 16 t/m 20 september 21 t/m 25 september 26 t/m 30 september