update:
25 sept 2004

16 t/m 20 september

copyright ©  de Weille

Donderdag 16 september
Het begint een aardig ritueel te worden. Vanmorgen om 7.15 opgestaan. 8.00 ontbijt en 8.30 de bus. De route kunnen we inmiddels ook al aardig uit ons hoofd. In de bus Vera Zegwaard al aan de telefoon. Ze had met haar charmes voor twee dagen al een parkeerkaart geregeld. Dat scheelt een hoop lopen voor haar! Toen wij aan kwamen zat ze al lekker in de zon een kopje koffie te drinken. Op stal had Janneke Pegasus al opgezadeld. Weer hollen om alles voor mezelf op tijd klaar te hebben. Vergeten shirt te wisselen. Pegasus had het vandaag duidelijk even moeilijker. Vera moest er even hard aan werken. Vera mocht 20 minuten rijden. Daarna heb ik het over genomen. Ik kon met rijden duidelijk merken dat Pegasus flink voorwaarts was. Ik had alleen nu wat meer
problemen met terug rijden. Hij werd wat zwaar op mijn hand. Met een paar flinke ingrepen en wat gemopper weer het e.e.a. opgelost. We zijn goed geeindigd. Had er toch een goed gevoel over. Ik heb zelf denk ik ongeveer 40 minuten gereden. Pegasus had vandaag een zware dag. We overwegen nog even een rustdag voor hem in te lassen. Maar morgen nog niet.
Jefry van Sjerstin had vandaag een rustdag. Sjerstin heeft vanmiddag nog wel met hem gestapt. Meneer was fris en fruitig. Reden genoeg om morgen met frisse moed weer aan de gang te gaan.
Met Gert en Lodewijk ging het vandaag wat stroever. Miranka heeft voor Gert 20 minuten gereden, en Gert heeft daarna nog even aan een lang teugeltje in de hoofdring gestap.
Vanmiddag met de grooms Janneke en Silvia naar het paralympisch dorp geweest. Zij verblijven normaal bij de paarden in de Groom village. Ze keken hun ogen uit. Met name in de eetzaal. Dat is een zeer grote tent waar van alles te krijgen is. In de Groom village is dat allemaal zeer beperkt. Ze hebben zich eens flink te goed gedaan een een flink maal. Janneke was gek op Mc Donalds. Die kunnen er weer even tegen. Ook alle verschillende mensen en handicaps maakte veel indruk. Dat zie je niet zo vaak en in die hoeveelheid.
Vanmiddag zijn de dames door het dorp geleid. Dit dorp is echt een dorp op zich. Er lopen zo veel mensen rond. (of rollen) Ik heb een rustige middag gehad. Lekker gelezen. Ik heb ook nog een aantal kaarten gekocht. De familie de Weille komt ons hier nog even verrassen met 3 familie leden. Erg leuk om op het laatste moment nog een aantal extra supporters toe te voegen aan het legioen.
Vandaag gek gebeld door allerlei radio programma' s. Ze willen allemaal nog even voor de opening met de vlaggendrager praten. Zelfs Frits Spits zit er tussen. Erg leuk, maar ik heb morgen wel een drukke telefoon dag.
De torch relay is voor mij vandaag niet door gegaan. Ik vind het wel
jammer. Zo een kams krijg ik niet meer. Maar als ze al niet eens normaal vervoer kunnen regelen.... Maar ik weet nu ook niet wat ik gemist heb. Jammer.
Vandaag is Gerda met de kinderen naar Athene gevlogen. We hebben nog geen contact gehad. Ik hoop dat alles goed verlopen is. Geen bericht, goed bericht.
Vannavond het nog niet verkende deel van het dorp maar eens verkennen.
Morgen de openings ceremonie. We vertrekken hier pas om 19.30. Dat hebben we wel anders mee gemaakt op vorige spelen. Zullen we dan minder hoeven wachten?
De verwachting is dat we ongeveer om 0.00 uur thuis zijn. Als ik daar nog maar tegen kan, laat naar bed gaan.
Ik krijg trouwens zeer veel leuke reacties van mede sporters. Erg leuk dat het ook bij hun goed valt dat ik morgen de vlag mag dragen.
Allemaal kijken he? Ik zal naar jullie zwaaien. Ik ben die man met de vlag......
.

Vrijdag 17 september
Vanmorgen eerder opgestaan. Ik had een afspraak voor een radio intervieuw om 7.45 en om 8.00 uur. Moest nog even voor we in de bus gingen. Bleek dat het eerste intervieuw op hollandse tijd was. Kreeg ik dus binnen in de bus.
Vanmiddag nog een paar. We hebben vanmorgen getraind in de hoofd arena. Dat wordt de plek waar het allemaal moet gebeuren. Pegasus was er al een paar keer geweest. Hij vond het niet echt spannend. Eerst heeft Vera hem 20 minuten gereden op het voor terein. Ging al stukken beter als gisteren. Daarna heb ik hem nog 25 minuten gereden. Ging goed. De Duitsers waren voor ons, en die bleven bewust nog even naar ons kijken. Ik hoop dat ze bang geworden zijn!
Het is nu 13.45. Vanmiddag ligt alles stil. Iedereen is bezig met de openingsceremonie. Wij moeten om 19.30 vertrekken. We komen het Stadion in om ongeveer 21.15. We hoeven dus niet zo lang te wachten denk ik. Morgen moeten we naar de eerste uitzending van BNN. Wordt in nederland uitgezonden tussen 17.30 en 18.00 uur. Eens kijken wat we daar van kunnen maken.  Vanmiddag nog even ontspannen, en dan in het pak. Ben erg benieuwd hoe het wordt. Het stadion is uitverkocht. 75.000 mensen. Het bericht gaat hier rond, dat onze opening mooier is dan bij de gewone spelen. Ik kan het jullie morgen vertellen.

Zatderdag 18 september
Hoi allemaal,
Ik moet beginnen bij de openingceremonie. Wat een happening zeg!
We moesten om 19.30 vertrekken uit het paralympisch dorp. Mooi gezicht dat iedereen zo gekleed was. Een aantal sporters had er voor gekozen om niet mee te gaan. Zij moesten de volgende dag al sporten. Goede reden dus. Met z' n allen in 6 bussen. Toch gaaf om door de stad heen te scheuren met allemaal politie begeleiding. Alles wordt stil gezet, want wij hadden voorrang. Hoe zo stoplichten?
Stel je eens voor dat je 4.000 sporters moet vervoeren, met nog eens zo' n aantal begeleiders. Dat zijn gigantische operaties. Dat soort zaken maakt toch wel indruk op me.
De openingsceremonie was uitverkocht. 72.000 mensen. Dat zijn er ook veel. Ik mocht de vlag dragen. Maar met de stoel is dat niet zo handig. Ik ben bij het stadion maar eens op zoek gegaan naar een paar handige mensen. Even een vlaggenstok gemaakt, en probleem opgelost. Je weet niet hoe stoer het voelt, om als eerste nederlander dat stadion binnen te komen. Prachtig. Zo veel mensen! Het enige wat je kunt doen is naar Oranje zoeken op de tribune. En daar zat er wel wat van hoor. Natuurlijk even vol in beeld. Jammer dat we niet helemaal rond konden. De lopers kregen een plaatsje op de tribune, de rolstoelers mochten langs de baan. Het programma was mooi. Een gigantisch boom was het middelpunt van het decor. Na alle protocollen werd het paralympisch vuur aangestoken. Zeer mooi gedaan en indrukwekkend. De show die volgde vond ik zelf iets minder. Bij het laatste vuurwerk zeer snel het stadion verlaten. Ik had de eerst bus rit. De 4e bus van het geheel. Ik was gelukkig om 0.40 terug in het dorp.De andere leden van ons team waren er pas om 2.00 uur. Had ik dus goed gedaan.
Gerda nog even gebeld, hoe het bij hun gegaan was. Romy was erg moe. Toen de eerste sporters binnen kwamen viel zij in slaap. Die heeft weinig gezien. Pim heeft het wel allemaal mee gemaakt. Hij vond het erg mooi. Gerda en de kinderen waren met de taxi ook om 0.30 thuis.

Zondag 19 september
Vandaag trainde we laat. We mochten uit slapen. Dat hebben we lekker gedaan. We zouden de bus om 12.25 nemen. Gert en Sjerstin liepen voor me. Hanneke moest nog even plassen. Bijna bij de bus (50 meter) vertrok de bus met Gert en Sjerstin. Lekker zeg. De chaufeur zei tegen Anneke dat er over 5 minuten nog een bus kwam. Dat was dus niet zo. Wij vertrokken om 13.45. Lekker zeg! Wij te laat op stal. Alles vlug vlug. Wij mochten trainen in de binnen piste. Konden we de kur oefenen. Toen Vera aan het los rijden was, zag ik
al dat het voor Pegasus een wat mindere dag was. Dat bleek ook toen ik er na 20 minuten zelf op mocht. De kur hebben we aardig door gestuurd. Daarna buiten nog even verder getraind. Het waaide zeer hard. Met die feiten bij elkaar was het vandaag allemaal wat minder. Morgen weer een nieuwe dag.
We werden opgehaald om 16.30 want wij (Anneke en ik) moesten naar BNN voor de tv uitzending. Even Esther Vergeer opgehaald. Wat een circus rond zo'n uitzending zeg. Daar lopen veel mensen. Terras zat volg. Leuk om zo een uitzending te doen. Jammer dat het zo kort is. Maar de uitzending zijn vanaf het Novotel. Daar zitten Gerda en de kinderen. Wat lekker om die weer te zien zeg. Romy was niet van me af te slaan. En maar knuffelen. Pim was ook lekker vrolijk, en had veel te vertellen. Naar Gerda hoefde ik alleen maar te kijken. Die zat lekker te glimmen. Goh. wat is zo' n gezin belangrijk voor je. Na de uitzending nog een intervieuw gedaan met de telegraaf. Die wil wat gaan schrijven over liefdes en de Paralympics. Volgende week zondag in de krant. Na alle drukte met Gerda en de kinderen even wat gaan eten in de Stad. Lekker even met z'n vieren. Kreeg bijna geen tijd met Gerda te praten.Romy had het hoogste woord. Na het eten even naar het Holland house. Leuk opgezet in een zaal in het Novotel. Kinderen waren super wakker. Hebben een hele tijd staan dansen. Lekker om naar te kijken. We hadden ook entertainment. Griekse dansers. Leuk met veel hoppa! Om 10.30 afscheid genomen, en om 11.05 weer thuis. We zijn vervoerd met een auto van het paralympisch team. Maar eens even kijken hoe dat vervoer de volgende dagen gaat lopen. Het is dit maal iets anders gelopen dan de vorige keer. We zullen het wel zien.
Op naar de volgende dag!

Maandag 20 september
Ik heb net een leuk verslag geschreven. Gaat het bericht verloren bij het verzenden. Dit is al zo'n vrezelijke computer, dus hier even vlug een tweede keer, Lange dag vandaag 7.00 de bus, wat de paarden moeten door de Fat-check. Dan worden de paarden gekeurd dat ze gezond zijn. Alle paarden er door heen. 's-middags een atleten bijeenkomst. IPEC wil het aantal grades van 4 naar 5 brengen. Ik geloof niet dat iedereen daar blij mee was. Laat getraind. Pegasus ging erg goed. Hoop dat hij morgen ook zo is. Er is geloot voor het kampioenschap. Ik start als 3e van de 20. Met de warm-up morgen wordt de statlijst omgedraaid. Ik start als 17e. Dat is beter. Mijn starttijd is 15.20 morgen. Ik hoop dat hij zo is als vandaag. Dat gaf me een goed gevoel. Veel gedoe gehad met sjerstin. Ze had haar pas op stal laten liggen. We hebben haar twee keer het dorp in moeten smokkelen. Even in het Holland House geweest. Gerda en de kinderen even gezien. Ook de huldiging van Jan mulder en Pascal mee gemaakt. Ze hadden zilver op de tandem op de wielerbaan. Was erg leuk.Was om 11.45 weer in het dorp. Op naar de warm-up proef!

Vandaag een belangrijke dag. Het is de warm-up test dag. Deze telt niet mee voor enige competitie. Het is puur een oefening voor ruiter, paard en organisatie. Wij hoevden pas in de middag te starten, dus konden we wat later vertrekken vanmorgen. Mooi tijd om de was nog even op te halen, en de volgende weer weg te brengen. We hebben hier een wasserette. Je brent je zakje was weg, en de volgende dag haal je het weer schoon en droog op. Ze halen het alleen niet uit het zakje, dus het komt er nog al gekreukt uit. Maar het ruikt wel fris!
We hadden de bus van 11.00 uur. Daar aangekomen eerst mijn dagboek van gisteren bij gewerkt op de computer van de grooms. Wat een drama zeg! Had ik hard gewerkt aan een verslag, knalt alles er uit. Alles weg. Het in beperkte vorm e.e.a. maar weer over moeten doen. Een gat in het dagboek kan niet vind ik. Wel de lunch gemist. Gert moest als eerste. Hij was redelijk tevreden. Ik moest starten om 15.20. Om 14.40 gingen we de stal uit. Best wel ontspannen. Eerst los gewerkt in een trainings ring. Ging echt lekker. Ik had er al een goed gevoel bij. Hij liep lekker ontspannen en was er goed bij. Daarna naar de 10 minuten ring. Dit is de ring die wordt gebruikt voordat je de hoofdring in gaat. Ook hier ging het erg lekker. Even het proefje gereden. Die zat er goed in. Deze zeer simpele test is erg eenvoudig. Maar door zijn eenvoud, zijn er dus ook weinig onderdelen waar de veel punten op kunt halen. Toen we de hoofdring in gingen, mochten we nog even om de ring heen
rijden. De hele week was hij daar super rustig, nu vond hij een bankje eng. Geen aandacht aan besteed, en lekker verder gereden. Belletje, we mochten beginnen. Hij liep in de proef iets minder dan op het voorterrein. Op een paar onderdelen toch een paar punten laten liggen. Maar ik had een zeer goed gevoel. En de score mocht er zijn. Hier even een paar uitslagen:
1e Hannalore Brenner (Ger) 74,51%
2e Angelica (Ger) 71,37%
3e Joop Stokkel (Ned) 70,20%
4e Nicola Tirsten (GB) 70,00%
13e Gert Bolmer (Ned) 62,16%

Grade IV
5e Sjerstin Vermeulen (Ned) 67,95%

Zoals je zult begrijpen, ben ik hier natuurlijk zeer blij mee. Hiermee zetten we toch even wat op de kaart. Nu was dit natuurlijk niet voor het echt, Dat gaat woensdag pas gebeuren. Ik moet dan als 3e starten. Niet echt een lekkere plek. Maar als zo' n jury met een oog kijkt naar de uitslagen van vandaag, dan kan dat alleen maar helpen.
Gerda en de kinderen zijn ook wezen kijken vandaag. Ze zijn twee uur onderweg geweest. Op het terein hebben ze zelf accreditatie geregeld. Was erg leuk. Ik heb al gehoord dat ze ook weer veilig thuis gekomen zijn, want ze waren alweer bij de uitzending van BNN.
Vannavond maar weer eens op tijd naar bed. Twee dagen holland house al weer gehad. Morgen een rustige dag. Vroeg trainen, en in de middag maar eens kijken bij andere sporten.
 

Dagboek 3 t/m 10 september 11 t/m 15 september 16 t/m 20 september 21 t/m 25 september 26 t/m 30 september