update:
27 sept 2004

21 t/m 25 september

copyright ©  de Weille

Dinsdag 21 september
Hallo allemaal.
Gisteren de warm-up gehad. Heb op de sitegezien dat hij nog niet geplaatst is. Jan zal het wel druk hebben. Volgens mij zit hij hier morgen op de tribune. Ben benieuwd hoe we het dagboek nu verder op de site krijgen. Vandaag een rustige dag. Morgen mijn eerste echte wedstrijd. Vandaag de bus van 8.30. Omdat het gisteren zo super ging, afgesproken dat we vandaag wat licht werk zouden doen. Vera zou hem vandaag 20 minuten rijden. Toen ik aan kwam op stal, zat Vera er al op. We konden zo door naar de trainingsring. Dat lichte werk viel wel even tegen. Pegasus was vandaag niet zo soepel en los. Vera moest er hard aan werken, maar had men aan het einde toch los.Na mij mocht Sjerstin trainen. Wat ik gezien heb, zag er goed uit. Terwijl we stonden te kijken, kwam er ineens een huilende Janneke aan. Helemaal overstuur. Terwijl Janneke bij de hoofdring stond, kwam er net een Grade I ruiter de hoofdring binnen. Het paard zakte ineen, en viel om. Boven op het been van de ruiter. Paard bleef stok stijf stil liggen. Grote paniek.Waarschijnlijk is het paard overleden aan een hardstilstand. Met een aantal mensen hebben ze de ruiter onder het paard vandaan gehaald. Het paard is in een trailer
gehezen, en afgevoerd. Erg triest allemaal. We weten op dit moment nog niet hoe e.e.a. is afgelopen.
Wedstrijd is voor 1 uur stil gelegd, en toen weer hervat. Zo iets zet toch wel een domper op het toernooi.
Vandaag een intervieuw gehad met een regionaal dagblad uit eindhoven e.o. Hoop dat ze er een leuk artikel van maakt.
Gert ging in de middag trainen met Hanneke. Sjerstin, Anneke en ik hebben de bus van 12.30 terug genomen naar het dorp. Sjerstin ging met Jaap dingen ondernemen. Ik bleef in het dorp. De was doen, en me voorbereiden op de wedstrijd van morgen (Ik heb even liggen slapen!) Dat is de beste mannier om je voor te bereiden. Ontspannen. Gisteren 3e geworden in de Warm-up. Ik hoop dat ik die positie vast kan houden of verbeteren. Ik moet morgen om 10.15 starten. Dat wordt op tijd opstaan. We moeten de bus hebben van 7.30. Ik ben er klaar voor!

Woendag 22 september
Hoi Allemaal
Het is vandaag woensdag 22 september. De grote dag. Vandaag wordt het kampioenschap verreden. Vroeg opstaan. Bus van 7.30. Alles strak gepland. Op stal was alles nog druk. Ik me klaar maken. kijk ik op de klok. .35 minuten. Ik ben klaar. Paard moest om .40 minuten klaar zijn. Waar blijft mijn paard nou? Komt Janneke terug met het paard. Zegt ze hoe lang nog? Zeg ik 2 minuten. Zij: Jij bent gek? We hebben nog een uur! Was ik een uur te vroeg klaar zeg! Had ik even tijd over. Inrijden ging lekker. Gaan we de hoofdring in, zet Pegasus zijn linker kant vast. Net de kant natuurlijk waar ik geen been heb. Dat was balen! De hele proef last van gehad. Ik was niet echt tevreden. Had de verwachting 66 of 67% gehaald te hebben. Krijg ik van de jury toch 70,545%. Eerste plek op dat moment. Kan je gevoel je toch bedriegen he? En dan begint het spannende deel. Ik was de 3e ruiter, en dan komen er nog 17! Collega Nicola Tustain was ik al voorbij. dat scheelt. Collega Hannalore Brenner starte vandaag niet. Haar paard was niet goed. Na mij startte Irene Slaettegren uit Zweden. Die scoorde 72,636%. Ik zakte naar de tweede plek. We hebben met grote spanning de rest van de ruiters gevolgd. Niemand haalde me meer in. Ik had zilver!
Gert reed een zeer nette proef. Werd door de jury beloond met 68.727%. Goed voor Brons.
Even de top 4:
1. Irene Slaettengren (SWE) 72,636%
2. Joop Stokkel (Ned) 70,545%
3. Nicola Tustain (GBR) 68,727%
3. Gert Bolmer (Ned) 68,727%
5. Angelica Trabet (Ger) 68,545%
De rest van de uitslagen vind je op
www.athens2004.com zoek bij equestrian daar vind je uitslagen.
 Sjerstin had pech vandaag. Bij het tweede onderdeel middendraf ging Jefrey in galop. Zonde. Ze had er een slecht gevoel aan over gehouden. Toch scoorde ze goed met 66.45% een 8e plaats van de 15 deelnemers. Vol goede moet naar de kur op muziek.
Prijsuitreiking was mooi. Wel raar om je buren (Fam de Weile) hier op de tribune te hebben. Super suporters! Heeft vast geholen vandaag. Morgen waarschijnlijk naar BNN. Kijken dus he?
Vannavond gaan we naar het Holland House. Worden we gehuldigd. Kijk er zeer naar uit.
Op de website
www.sport.nl wordt een verkiezing gehouden voor de vlaggendrager van de sluitingsceremonie. Nu ik een medaile hebben, maak ik ook kans.
We roepen iedereen op, iedere dag een stem uit te brengen. Kijken of jullie met z'n allen mij als vlaggendrager aan kunnen wijzen. Succes met stemmen.
 Ik ga naar het Holland House

Donderdag 23 september
Hallo allemaal. Vandaag een tussen dag. Gisteren met de kampioensproef zilver gehaald. Super. Ik ben er erg blij mee. Toch prettig om wat op zak te hebben.
Gisternavond naar het Holland house. Met 6 personen in een personen auto. Dat is wat proppen. Mijn ouders zijn gisteren aangekomen in Athene. Heb ze in het holland House gezien. Waren erg enthosiast. We hebben een erg leuke avond gehad. Er waren nog meer medailes gewonnen, en we werden gehuldig door Erica Terpstra. Wat een leuk mens blijft dat. De zaal zat flink vol, en we hebben lekker gefeest.
Ik ben voor BNN nog even de poppenkast in gekropen, om Willem Alexander toe te spreken om toch maar even naar Athene te komen. Kijken of het helpt.
We waren om 0.45 weer thuis vannacht. Dat is toch netjes?
Vandaag een rustige dag. We zijn later vertrokken. De bus van 9.30. Vera stond al klaar om Pegasus te rijden. Ze heeft hem 20 minuten los gewerkt, en dat was voldoende voor vandaag. Is hij morgen lekker fris. Training ging erg  goed, dus hij moet er morgen helemaal klaar voor zijn. Vandaag werd de kur voor Grade I en III gereden. Heb lekker kunnen kijken vandaag. Lee Person won met overhand. 87%. Moet niet gekker worden zeg. In grade III startte onze belgische collega Bert Vermeir. Bert wist beslag
te leggen op het brons. Super. Gaan de belgen ook niet met lege handen naar huis. Vannavond maar eens goed op de wedstrijd van morgen richten. Morgen wil ik het onderste uit de kan. Tot morgen.

Vrijdag 24 september
Hoi allemaal,
Wat een dag zeg. Een dag met wat wisselende gevoelens. Gert moest als eerste van ons team rijden. Zijn hebben de bus van 7.30 genomen, Sjerstin en ik de bus van 8.30. Gert heeft goed gereden. Hij behaalde een score van 73.389%. Iedereen vond het een super proef. Alles liep goed en sloot goed aan op de muziek. Super.
Hannalore Brenner heeft haar paard kreupel. Vandaag is ze gestart met een paard van een collega ruiter uit grade III. Kennelijk mag dat. Zij scoorde een percentage van 76,056%. Met deze getallen voor me, moest ik nog starten. Lekker vooruitzicht. Inrijden ging erg goed. Pegasus was goed aan de hulpen, en lekker bij de les. Eigenlijk heb ik hem zo deze week nog niet gehad. We hadden veel suporters op de tribune zitten. Hele delegatie van het NOC*NSF aangevoerd door Erica Terpstra. Kon haar duidelijk horen. Ook was Yvette ' even' over gekomen. Die kwam speciaal om naar onze kuren te kijken. Leuk he? Vannacht vliegt ze weer terug. De proef liep eigenlijk super. Lekker in de wendingen, met een paar kleine stukjes die niet helemaal naar mijn zin waren. Zelfs Vera moest een traan laten. Mijn score: 74,333% Goed voor een tweede plek op dat moment. Maar ja, dan komen er nog een paar. Ik heb gekeken naar Nicola Tustain. Veel mensen om me heen waren erg
verbaast dat zij een score kreeg van 75.000%. De meningen waren het er over eens, dat haar kur beslist niet beter was als die van mij. Maar ja, het blijft een jury sport, en die bepalen. Als een van de laatste startte Irene Slaettengren. Zij won het kampioenschap, en ook vandaag kreeg zij weer de meeste punten 78.944%. Dat
werd dus een 4e plek voor Joop, en een 5e voor Gert. Eigenlijk ben ik zeer tevreden vandaag. We hebben de beste proef gelopen van het toernooi. Vandaag ging hij het beste. Ook een goede score van 74.333%. Daar ben ik blij mee. En het is natuurlijk een top 5 positie, en dat was mijn uitgangspunt voor het tournooi. Vanmiddag hebben we naar alle Grade IV ruiters zitten kijken. Sjerstin heeft ook haar beste proef gereden. Werd beloond met 73.091% Goed voor een 5e plek. Super! Morgen gaan we de paarden even los werken. Zondag gaan we het landenteam wedstrijd rijden. Dan worden de punten van het kampioenschap van de 22e en die van zondag opgeteld. Tot nu toe staan we op de 3e plaats snel gevolgd door onze collega's. We hopen dan die positie vast te kunnen houden. Wij gaan er voor met z' n 3e

Zaterdag 25 september
Weer een tussendag vandaag. Geen wedstrijden vandaag, en in de middag is het equestrian centre gesloten. We kunnen in de morgen gebruik maken van de binnenbak. We hebben besloten de lijn er in te houden om Vera 20 minuten Pegasus los te werken. Het gaat eigenlijk steeds beter en makkelijker. Dit is toch een bevestiging, dat een paard voor mij ook door een goede valide ruiter bijgereden moet worden. In de middag waren we vrij. Ben met Sjerstin en Jaap mee gegaan naar het Novotel. Met de bus en de metro. Een hele ervaring. In het Novotel zitten Gerda en de kinderen en mijn ouders. We zijn die middag de stad in geweest. Wat een drukte zeg. Wel erg gezellig. We zijn weer op tijd terug gegaan, want we wilde bij de uitzending van BNN zijn, omdat Gert daar een item had. Daarna wezen eten in de stad. Pim heeft een vriendje gemaakt. Alex. Grappig hoe die kinderen dat oppakken als ze elkaars taal niet spreken. S-avonds naar het holland house. Daar speelde het dweilorkest De Zwiebels. Dat is toch wel erg gezellig hoor. Daarna de huldigingen. Is het toch zo maar weer 0.30 voor je thuis bent. Op naar de laatste wedstrijddag.

Dagboek 3 t/m 10 september 11 t/m 15 september 16 t/m 20 september 21 t/m 25 september 26 t/m 30 september