update:
28 sept 2004

26 t/m 30 september

copyright ©  de Weille

Zondag 26 september
Vandaag moet het voor de laatste keer gebeuren. De landenwedstrijd. Als vertrekpunt staan we na de resultaten van de kampioensproef op een 3e plaats achter Engeland en Duitsland. Het zit allemaal best wel dicht bij elkaar. Behalve engeland, die is niet meer in te halen. Ik mag als eerste starten. Inrijden gaat goed. Niet het super gevoel van de kur dag, maar toch ruim voldoende.
 De tribune zit goed vol. Vandaag zondag, veel mensen vrij, komen lekker kijken. Ook veel oranje op de tribune. Ik hoor Erica er weer bovenuit. Met al het applause, wordt Pegasus een stukje groter. Dat moet een prachtig gezicht geweest zijn. We gaan wat moeizaam van start, maar we herstellen ons gauw. Een nette proef gelopen. Werd beloond met een goede score.
Na mij moest Gert. Bij zijn tweede onderdeel ging het belletje. Die gaat normaal alleen als je een proeffout maakt. Maar Gert deed niets verkeerd.  Foutje van de jury. Echt balen. Gerts wist zich gauw terug te vinden, en heeft een zeer nette proef verreden. Werd ook goed beoordeeld.
Als laatste van ons mocht Sjerstin. Ze reeds echt een zeer nette proef.  Alleen de keertwendingen waren niet goed. Ze kreeg een score waarmee we tevreden mochten zijn. En dan is het wachten op de scores van de overige landen. Killing!
Wij aan het rekenen, en de Denen moesten minimaal 80% scoren om ons voorbij te gaan, en dat deden ze niet. We hadden Brons!
Erg mooie prijsuitrijking gehad. Op stal snel de spullen laten vallen, want we moesten live in BNN. We waren net op tijd. Na de uitzending weer terug, om de spullen in te pakken voor vertrek. Daarna weer naar het Holland house voor de huldiging. Het was erg gezellig. Ik mocht vanaf vandaag weer een biertje, en die smaakte goed.> Ben door Erica nog even extra in het zonnetje gezet, omdat dit voorlopig mijn laatste toernooi is. Super hoor, zoals zij dat kan. We waren erg laat thuis. Eindelijk een douch, en toen lekker naar bed.

Maandag 27 september
Vandaag mijn laatste verslag vanuit Athene. Vannavond is de sluitingsceremonie, en morgen reizen we weer terug naar huis. Gisteren was weer eens een wat andere dag. Lekker uitslapen in de morgen, rustig ontbijten en even naar het internet cafe, om het dagboek bij te werken. Vervolgens naar het equestrian centrum gegaan. Vandaag vertrekken onze paarden weer terug naar Nederland. Best spannend! Ik had de dag ervoor al mijn spullen al ingepakt. Dat was al klaar. Om 8 uur in de ochtend moesten er al 3 kisten klaar zijn, die met de paarden mee zouden vliegen. 4 kisten zouden met een andere vlucht mee gaan, die moesten om 12.00 klaar zijn. De rest van de spullen wordt met de vrachtwagen terug gebracht. Ik was daar om ongeveer 13.00. We zijn gaan lunchen met het hele team in de haven van Marko polou. We hebben daar ge-evalueerd. Het is toch mooi om zo even terug te kijken wat we de afgelopen weken gedaan hebben. En daar hoort natuurlijk ook even een traantje bij.
Terug naar stal, want om 16.00 zouden de paarden geladen worden. Onze paarden gingen super de trailers op. Dat konden we niet van alle paarden zeggen. Om 16.30 vetrokken zo naar het vliegveld. Wij waren klaar. Met de bus terug naar het dorp. Daar weer snel de bus genomen naar het Zitvolybal. Daar werd de finale gespeeld tussen Nederland en China (vrouwen). We hebben een zeer spannende wedstrijd gezien. Zeer veel oranje op de tribune! Wat een feest. Jammer genoeg was china een slagje te sterk. Wij hebben zilver gehaald.
Na de wedstrijd met Gerda, de kinderen en mijn ouders terug gegaan naar het Novotel. We hebben een gezellige holland-house gehad. Met natuurlijk de nodige huldigingen. Ik geloof dat ik dit keer het laatste liedje heb gehoord. Ineens veel licht. Party is over!. Ik heb geloof ik ook Jim nog horen zingen. We moesten met de taxi terug naar het dorp, want het transport van de sporters terug is slecht geregeld. Ik was om 02.30 thuis geloof ik. Thuis op het balkon, bleken onze buren ook nog op het balkon te zitten. Ik ben over een smal riggeltje gehinkeld, om daar ook nog even gezellig te babbelen. Toen we er zeker van waren, dat er echt geen druppel drank meer voor handen was, ben ik maar weer terug gehuppeld over het riggeltje, en heb mijn kistje maar eens op gezocht. De klok gaf 03.30 aan inmiddels. Toen ik vannochtend om 9.30 even op het balkon was, bleken bij gesprekspartners nog te liggen slapen op hun balkon. Die waren niet van hun plek af geweest.
 
Dinsdag 28 september
Het is inmiddels 28 september. Vandaag de sluitingsceremonie. Hier in het dorp is al niet veel meer te beleven. We vertrekken om 17.40.  Vandaag wordt alles oranje. Na het vreselijke busongeluk van gisteren, waarbij veel slachtoffers zijn gevallen, krijgen we een zeer sobere ceremonie. Jammer dat het ongeluk zoveel impact heeft op ons afsluitingsfeest. We gaan de boel maar afsluiten in het Holland-house.
Tot in nederland.

Woendag 29 september
 

Donderdag 30 september
 

 

Dagboek 3 t/m 10 september 11 t/m 15 september 16 t/m 20 september 21 t/m 25 september 26 t/m 30 september