update:
 9 sept 2004

Begeleiding

copyright ©  de Weille

Alleen had ik dit allemaal niet kunnen bereiken. Ik heb een heel “team” van begeleiders om mij heen. Zonder iemand te kort te doen wil ik toch een paar van deze begeleiders hier noemen. Tevens zijn een aantal begeleiders te vinden op www.paralympischdressuurteam.nl/selectie.htm

Gerda Stokkel
Liefste vrouw van de wereld, echtgenote van Joop. Mentale ondersteuning, faceliteert in Tijd en lunchpakketten. Geeft als hoofd van het gezin Joop de ruimte om te sporten

Annemarie de Rijk
Persoonlijk trainster van Joop. Als vanaf 1996 trekken zij gezamenlijk op. In de periode  van Leenpaarden op diverse locaties, vanaf juli 2003 in Rijswijk. Annemarie neemt ook een stukje mentale ondersteuning voor haar rekening, en volgt Joop vaak op de wedstrijden/demonstraties/clinics. Annemarrie werkt als Officemanager bij Amis in Nieuwegein.

Lydia Hoogendoorn
Lydia is vast Groom bij Joop. Zij gaat meestal mee naar wedstrijden, demonstraties en clinics, om dan voor het paard te zorgen. Deze trouwe steun en toeverlaat studeert momenteel rechten aan de VU in Amsterdam. Zij hoop binnenkort af te studeren, en is op zoek naar een leuke baan. Lydia is als instructeur verbonden aan de Verenging Paardrijden gehandicapten in Amsterdam. Lydia heeft zelf ook een paard. Vanaf het begin van Joop zijn paardensport carrière is Lydia aan Joop verbonden.

Yvette van Amelsfoort
Yvette is de tweede groom waar Joop regelmatig mee op stap gaat. Tevens is zij als groom van het Nederlandse team (waar Joop deel van uitmaakt) meegereisd naar het EK in Portugal (2002), open kampioenschappen in Engeland (2003) en het WK in Moorsele (2003). Yvette heeft een rechtenstudie voltooid aan de VU te Amsterdam. Ook Yvette is verbonden als instructeur aan de Verenging Paardrijden Gehandicapten te Amsterdam. Sinds 1996 is zij FPG-instructeur (een opleiding van de Federatie Paardrijden Gehandicapten). Sinds kort is zij zelf ook weer in bezit van een eigen paard..

Gerrievan Bergen-Henengouwe
Gerrie werkt op Stal Zegwaard. Zij begeleid Vera Zegwaard en Annemarie Telkamp met het rijden. Gerrie is vroeger ook internationaal jurylid geweest, en gebruikt die kennis bij de begeleiding. Gerrie begeleidt Joop eens per week met zijn rijden. Ook begeleid zij Pegasus als deze door andere gereden worden.

Annemarie Telkamp
Annemarie werkt op Stal Zegwaard. Zij is met name verantwoordelijk voor de trainingen van de paarden. Onderdeel daarvan is het uitbrengen van deze paarden op wedstrijden. Op de dagen dat Joop niet rijdt, zorgt annemarie voor de opleiding van Pegasus.

Persoonlijke verzorging Pegasus Nadia
Nadia werkt op Stal Zegwaard. Nadia is verantwoordelijk voor de verzorging van de paarden. Ook Pegasus wordt door haar verzorgd.

Vera Zegwaard
Stal Zegwaard wordt gerund door Vera Zegwaard. Zij heeft een tweetal paarden die zij nationaal uitbrengt in de lichte-tour en ze bereidt zich voor op de zware tour. Vera heeft het mogelijk gemaakt dat Joop en Pegasus zich optimaal kunnen voorbereiden op Athene. Ook Verda is betrokken bij de opleiding van Pegasus.

Hanneke Gerritsen

Tinneke Bartels
Tineke Bartels is niet onbekend in de Nationale dressuur top. Joop en Tinneke hebben regelmatig contact. Joop heeft een aantal keer getraind met Tinneke, en zij hebben samen enkele clinics gegeven.

Anky van Grunsven
Door inspanningen van Anky en Sjef Jansen heeft Joop nu de beschikking over Pegasus t/m Athene. Ook hebben zij geregeld dat Joop en Pegasus van de ondersteuning van Stal Zegwaard kunnen rekenen t/m Athene.

Ben van der Sluis
Ben van der sluis doet de ondersteuning op de lichamelijke gesteldheid van Joop. Ben begeleid Joop tot Athene 2004.

Sylvia
 

Bouncing Banner 1