Wie is Joop Stokkel?

Joop is geboren op 11 april 1967. Op 7 jarige leeftijd klom Joop over het hek van een elektriciteitscentrale, welke achter zijn ouderlijk huis stond.
Toen Joop het elektrisch veld in liep, kreeg hij een schok van 50.000 volt. Het gevolg was, dat zijn linker been en rechter arm moesten worden geamputeerd.
Joop pakte zijn leven weer op na het ongeluk. Hij ging weer terug naar de reguliere basisschool, en hij pakte judo weer op. Omdat judo op een niet zo gunstige tijd was, stopte hij na enige tijd.

Omdat Joop toch graag wilde sporten ging Joop in 1982 op zoek naar een sport die meer op zijn lijf geschreven was. Hij werd benaderd door de plaatselijke zwemclub Oceanus, die een minder valide groepje op wilde zetten. Na daar enige tijd getraind te hebben, werd Joop ingeschreven voor het Nederlands junioren kampioenschap. Daar bleek Joop talent te hebben, en hij kwam meteen al met gouden medailles thuis. Dit stimuleerde zo, dat Joop hier serieus mee door ging. Er werd zeer veel getraind, en vanaf 1985 werd Joop opgenomen in de Nationale selectie zwemmen. In de periode 1985 t/m 1992 kwam Joop zeer veel internationaal uit voor Nederland. Voor de resultaten verwijzen wij naar de
sport historie.

In 1982 kwam Joop ook in contact met de Vereniging Paardrijden Gehandicapten in Amsterdam. Joop reed toen puur recreatief 1 keer per week paard.
In 1990 werd in Assen de wereldspelen gehouden. Paardrijden was daar een demonstratie sport. Vanaf dat moment ontstond er binnen Nederland het besef, dat hier iets georganiseerd moest gaan worden, om internationaal ook afvaardigingen te kunnen uitzenden. In 1991 werd er een competitie opgezet, en daaruit kwam een nationale selectie voort. Joop deed mee aan deze competitie, en maakte vanaf die periode ook deel uit van deze nationale selectie. Voor resultaten verwijzen we naar de
sport historie.

Na de lagere school ging Joop naar de plaatselijke Mavo De Wiekslag. Daarna ging hij naar de Meao in Amsterdam, waar hij een administratieve opleiding volgde.
Na de Meao ging Joop werken bij de nationale woningraad, een landelijke koepel van woningbouwverenigingen als detacheerder financiŽle dienstverlener. Met veel interne trainingen wist Joop hier interim-manager te worden. In 2000 maakte hij een overstap naar Timpaan. Bij deze ontwikkelaar ging Joop de financiŽle zaken behartigen, waaronder de administraties en p&o.

In 1990 ontmoette Joop binnen de zwemselectie Gerda Lampers. Zij trokken in die periode veel samen op, en er bleken meer gevoelens voor elkaar te zijn. In 1991 verhuisde Gerda naar Aalsmeer en in 1992 betrokken zij samen hun woning in Aalsmeerderbrug. In 1996 zijn zij getrouwd, en in 1997 werd hun zoon Pim geboren. In 1998 volgde hun dochter Romy.

De sport activiteiten kwamen altijd naast zijn werk. Joop werkt momenteel 36 uur per week, en probeert daarnaast zoveel mogelijk tijd te maken voor zijn sport.
 

Bouncing Banner 1

copyright ©  de Weille

update:
 9 sept 2004

Wie is Joop?